Ghekko Analytics

Skip to main content
De winkelwagen is leeg

Cupping

Chinese geneeskunde

Cupping is een eeuwenoude therapeutische techniek die zijn wortels heeft in verschillende traditionele geneeskundige systemen, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde, de Arabische geneeskunde en de traditionele geneeskunde in veel andere culturen. Deze behandeling maakt gebruik van cups, meestal gemaakt van glas, plastic of bamboe, om een vacuüm te creëren op de huid van de patiënt. Het doel van cupping is het bevorderen van de doorbloeding, het verminderen van spierspanning en het stimuleren van het genezingsproces.

Bij cupping wordt de lucht in de cup weggezogen wat een vacuüm creëert, hierdoor wordt de huid en het onderliggende weefsel omhoog getrokken in de cup.

Cupping Chinese geneeskunde bij Bodyland in Rotterdam

Bij Bodyland voeren we meestal moving cupping uit, maar ook koud/dry cupping kan toegepast worden.

Tijdens een moving cupping sessie kan de therapeut de cups op verschillende delen van het lichaam plaatsen, afhankelijk van de klachten en doelen van de persoon. De beweging van de cups kan variëren in intensiteit en snelheid, afhankelijk van de gewenste effecten. Na de behandeling kunnen er tijdelijke rode of paarse plekken op de huid zichtbaar zijn, wat een normale reactie is en wijst op de bevordering van de bloedcirculatie.

Voordelen van Moving Cupping:

 • Bevordering van de Doorbloeding:

  Het vacuüm-effect van de cups stimuleert de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verbeteren van de zuurstoftoevoer naar de behandelde gebieden.
 • Ontspanning van Spieren en Weefsels:

  Moving cupping kan spierspanning verminderen en de flexibiliteit van het bindweefsel vergroten, waardoor het een effectieve behandeling is voor mensen met spiergerelateerde klachten.
 • Ontgifting:

  Het wordt ook gezegd dat moving cupping kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door de circulatie van lymfevocht te stimuleren.
 • Pijnverlichting:

  Deze therapie kan verlichting bieden bij pijnlijke en gespannen spieren, en wordt soms toegepast als onderdeel van de behandeling voor aandoeningen zoals rugpijn.
 • Stimulatie van Energiebanen:

  In de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat cupping de stroom van levensenergie, bekend als "qi", kan bevorderen en blokkades in de energiebanen kan opheffen.

Kracht van de behandeling

Krachtig Massage Hand Massage Hand Massage Hand Massage Hand Massage Hand

Tarief
 • 30 Min. € 35,00
 • 45 Min. € 50,00
 • 60 Min. € 65,00
Bodyland Men's BodyCare Rotterdam
06 816 738 37
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Willem Buytewechstraat 187 C (bg)
3024 XH, Rotterdam
Laatste Nieuws & Acties
© Bodyland 2014 - . Alle rechten voorbehouden.
KvK nummer: 70485437 - BTW nummer: NL858338543B01
Bodyland is ook te vinden op www.massage-info.nl.
Reserveer Nu