Skip to main content
De winkelwagen is leeg

Electro Spierstimulatie

Electronic Muscle Stimulation (EMS)

Electro Muscular Stimulation (EMS), of Elektro Spierstimulatie in het Nederlands, is een behandelingstechniek waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren in het lichaam te activeren en te stimuleren. Deze vorm van stimulatie kan worden toegepast voor verschillende doeleinden, waaronder spierversterking, herstel na blessures, verbetering van de spiertonus en soms zelfs voor ontspanning.

Tijdens een EMS-behandeling worden elektroden op de huid geplaatst op specifieke spiergroepen. Deze elektroden zijn verbonden met een apparaat dat gecontroleerde elektrische impulsen genereert. De impulsen bootsen de natuurlijke signalen van het zenuwstelsel na die de spieren aanzetten tot samentrekken. Dit resulteert in gecontroleerde en doelgerichte spiercontracties.

Electro Spierstimulatie bij Bodyland in Rotterdam
Toepassingen van EMS:
 • Spierversterking:

  EMS kan worden gebruikt als aanvulling op traditionele krachttraining om de intensiteit van de spiercontracties te vergroten, wat kan leiden tot verbeterde spierkracht en -omvang.
 • Herstel na Blessures:

  In de revalidatie kan EMS helpen bij het reactiveren van verzwakte spieren na blessures of operaties.
 • Verbetering van Spiertonus:

  EMS kan bijdragen aan het verbeteren van de spiertonus, waardoor de spieren steviger en meer gedefinieerd kunnen worden.
 • Ontspanning:

  In sommige gevallen wordt EMS gebruikt voor ontspanning, waarbij lagere frequenties van elektrische impulsen worden toegepast om spieren te kalmeren.

Contra-indicaties en Voorzorgsmaatregelen:
Hoewel EMS over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er bepaalde contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hartproblemen, epilepsie of zwangere vrouwen, moeten deze behandeling vermijden of dit bespreken met hun zorgverlener voordat ze ermee beginnen.

Kracht van de behandeling

Krachtig Massage Hand Massage Hand Massage Hand Massage Hand Massage Hand

Tarief
 • 30 Min. € 35,00
 • 45 Min. € 50,00
 • 60 Min. € 65,00
Bodyland Men's BodyCare Rotterdam
Contact
06 816 738 37
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Willem Buytewechstraat 187 C (bg)
3024 XH, Rotterdam
Nieuwsbrief Ontvangen?
© Bodyland 2014 - . Alle rechten voorbehouden.
KvK nummer: 70485437 - BTW nummer: NL858338543B01
Bodyland is ook te vinden op www.massage-info.nl.