Dryneedling - Pijnklachten oplossen

Dryneedling behandeling bij Bodyland

Met Dryneedling werken we van binnenuit om pijnklachten op te lossen. Verkleefde spieren kan je op meerdere manieren aanpakken en met dryneedling gaan we met een naald naar de kern van het probleem in het midden van de spier. Zodra we in de kern zijn zal de betreffende spier één of meerdere keren ”Twitchen” (myoclonus). Dit is een korte, onvrijwillige samentrekking van een spier of groep spieren. Deze samentrekking zorgt dat er weer beweging komt in de spier waardoor het probleem verminderd zal worden of geheel zal oplossen.

Deze verkleefde spieren ook wel ”Triggerpoints” genoemd kunnen in elke spier voorkomen. Afhankelijk van welke sport je beoefend of waar je werkzaamheden uit bestaan op je werk zullen bepaalde spieren extra of overbelast worden.

Alle pijnproblemen of pijn klachten die voortkomen uit deze triggerpoints kunnen behandeld worden met dryneedling, je kan dan denken aan:
 • Rug- en schouderpijn
 • Armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten)
 • (uitstralende) Been- Heuppijnen en krampen
 • Spanningshoofdpijn en/of migraine
We zullen altijd vooraf bekijken en bespreken of dryneedling de juiste behandelvorm is voor de klachten die je hebt.

Is dryneedling pijnlijk

De meeste mensen zullen het aanzetten van de naald niet voelen, zodra we met de naald de triggerpoint raken kan er een zogenaamde twitch respons optreden. Dit is een spiertrekking die een kort en onaangenaam gevoel geeft. Sommige patiënten omschrijven dit als een elektrisch schokje, anderen als een kramperig gevoel. Deze twitch hoort bij het dry needling: het is de verkrampte spier die reageert op de naald. Een twitch kan per triggerpoint enkele keren per behandeling optreden. Als er geen twitch meer komt vanuit de spier is het therapeutisch effect bereikt. Vaak wordt na de dry needling tijd genomen om de spier los te kneden zodat deze meer kan ontspannen na een behandeling.

Uitvoering

 • Kracht:
  Krachtig door de naald
 • Doel:
  Pijn/Blessurebestrijding
 • Voor wie:
  Iedereen met pijn klachten

Tarieven

 • 25 Minuten:
  € 29,00
 • 40 Minuten:
  € 40,00
 • 55 Minuten:
  € 50,00

Adres

Frits Vogelstraat 10
3333 BC, Zwijndrecht
Tel: 06 816 738 37
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief


© Lichaamsinstituut Bodyland. Alle rechten voorbehouden. Sitemap
Massage Therapie Rotterdam Hammam Massage Rotterdam Schoonheidssalon Rotterdam Hoofdpijn Migraine Massage Rotterdam Massagesalon Rotterdam Waxen voor mannen Rotterdam (Privé) Sauna bezoek en/of Massage in de Sauna Rotterdam Massage Therapie Dordrecht Hoofdpijn Migraine Massage Dordrecht Hammam Massage Dordrecht Schoonheidssalon Dordrecht Massagesalon Dordrecht Waxen voor mannen Dordrecht (Privé) Sauna bezoek en/of Massage in de Sauna Dordrecht Hammam massage Breda Schoonheidssalon Breda Massagesalon Breda Massage Therapie Breda Gezichtsbehandeling voor mannen Breda Waxen voor mannen Breda (Privé) Sauna bezoek en/of Massage in de Sauna Breda Gezichtsbehandeling voor Mannen Lichaamsbehandeling voor Mannen Schoonheidssalon voor Mannen