De winkelwagen is leeg

Reserveren

© Bodyland. Alle rechten voorbehouden


Wat is halotherapie?

Zouttherapie - Halotherapie - Speleotherapie

Halotherapie komt van het Griekse woord halo, dat zout betekent.

Halotherapie komt uit het oosten van Europa. Daar werd eeuwen geleden vastgesteld dat mijnwerkers in de zoutmijnen nauwelijks ziek werden bij het zware werk in de mijnen.

Na langdurig onderzoek werd ontdekt dat het klimaat in de zoutmijnen een positieve uitwerking had op de gezondheid, vooral op de huid en luchtwegen. Met deze kennis zijn de kunstmatige zoutkamers ontstaan zodat iedereen kan profiteren van deze positieve uitwerkingen.

Met deze (Halo-) Zouttherapie krijg je een natuurlijke behandelmethode waar we medicinaal aerosolzout gebruiken en deze door verneveling wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van onder andere astma en vernauwingen van de luchtwegen tegen gegaan.

Medicinaal aerosolzout doodt de aanwezige bacteriën remt ontstekingen en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Met de nieuwe techniek van onze halogenerator worden zoutdeeltjes in de zoutkamer verneveld door middel van kouddamp. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze tot ver in de longen komen om hun werking te doen.

Halotherapie kan geen ziektes genezen, wel kan het klachten met 35 tot 85 % reduceren. Door het ondergaan van deze sessies kan dus de kwaliteit van leven een stuk aangenamer worden, en kan je weer wat meer van het leven gaan genieten.

Het gebruik van medicijnen zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders kunnen na het ondergaan van deze sessies vaak worden verminderd (in overleg met een arts) en soms heb je deze medicijnen niet meer nodig. Er zijn astmapatiënten die na het ondergaan van meerdere sessies in een zoutkamer voor langere tijd zo goed als klachtenvrij zijn.

Jaarlijks terugkerende klachten als griep, verkoudheid of een keelontsteking kunnen ook teruggedrongen worden door het bezoeken van een zoutkamer. Het biedt ondersteuning aan het immuunsysteem in de herfst- en wintermaanden.

Wat kan je met Halotherapie in een zoutkamer

Met deze therapie willen we de gezondheid bevorderen. Door de antibacteriële werking van het zout zullen we de bacteriën vernietigen, daarnaast geeft deze therapie ook het gevoel van rust wat meewerkt aan een gezond lichaam en een gezonde geest. In een zoutkamer adem je geïoniseerde lucht in voorzien van een natuurlijke zoutoplossing die zijn weg weet te vinden tot in de kleinste luchtwegen en bronchiën. Het zout neemt hiermee ook onzuiverheden in mee die je dan weer ophoest of die het lichaam via de bloedbaan zal verlaten.

Zout zorgt tevens voor een ioniserend effect. Hierdoor worden positief geladen ionen gecompenseerd die ontstaan door elektrische apparaten, mobiele telefoons, sigarettenrook of statische elektriciteit van bijvoorbeeld beeldschermen. Dit heeft een ontspannend effect op het menselijk lichaam.

Enkele voordelen bij het bezoeken van een zoutkamer

  • Extra lucht
  • Extra energie
  • Is 100% natuurzuiver
  • Lost verkoudheid op
  • Oren gaan weer open
  • Mogelijk minder medicijn gebruik

Lees meer en uitgebreide informatie op onze website van De Zoutgrot !

Support Somboon Legacy

Lichaamsinstituut Bodyland Zwijndrecht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 816 738 37
Adres Rotterdam
Willem Buytewechstraat 187 C
Begaande grond
3024 XH, Rotterdam
Nederland
Route
Locatie Rotterdam
Adres Zwijndrecht
Frits Vogelstraat 10
3333 BC, Zwijndrecht
Nederland
Route
Locatie Zwijndrecht
© Bodyland. Alle rechten voorbehouden.